Ingetrokken tepel & Tepelreconstructie

INGETROKKEN TEPEL

Ingetrokken tepel is een aandoening welke vaak leidt tot een gevoel van onzekerheid en verminderd zelfbeeld. Bovendien kan dit ook gepaard gaan met fysieke klachten zoals pijn en bemoeilijkt het vaak de hygiëne van de borst. Ingetrokken tepel ontstaat meestal bij de aanleg van het borstweefsel gedurende de puberteit. Indien dit ontstaat op latere leeftijd is een consultatie bij uw gynaecoloog aan te raden om een onderliggende aandoening uit te sluiten. Correctie van een ingetrokken tepel gebeurt onder lokale anesthesie waarbij een kleine insnede wordt gemaakt aan de onderzijde van de tepel.

  • ingreep kan onder lokale anesthesie
  • er dient gedurende 4 weken een beschermend verband gedragen te worden welke niet zichtbaar is in de BH

 

TEPELRECONSTRUCTIE

In het geval van borstkanker wordt bij de borstwegname (mastectomie), de tepel in de meeste gevallen eveneens weggenomen. Na een borstreconstructie door middel van lichaamseigen weefsel of prothesen kan een tepelreconstructie worden uitgevoerd. Hierbij wordt het weefsel van de borst gebruikt om de tepel te reconstrueren. Deze wordt bewust groter gemaakt gezien het volume van de gereconstrueerde tepel afneemt over het verloop van een drietal maanden na de ingreep. Nadien kan het geheel worden afgewerkt door middel van een tatoeage van de tepel en tepelhof. Vaak worden beide zijden getatoeëerd om visuele kleurverschillen te vermijden.

  • de ingreep kan onder lokale anesthesie worden uitgevoerd
  • de tatoeage van de tepel en tepelhof gebeurt eveneens onder lokale anesthesie
  • een beschermend verband welke niet zichtbaar is in de BH dient gedurende 4 weken gedragen te worden
  • vaak wordt de tepelreconstructie gecombineerd met andere correcties na borstreconstructie

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.