Spierontspanners

Een behandeling met botuline (Botox®, Vistabel, Dysport,...), heeft als doel selectief de activiteit van welbepaalde spieren te gaan stilleggen. Aanvankelijk werd Botuline toxine A voornamelijk gebruikt in de behandeling van spierspasmen (neurologie). De laatste jaren wordt het ook meer en meer gebruikt binnen de esthetische chirurgie. Hierbij gaat het voornamelijk om spieren ter hoogte van het gelaat welke aanleiding geven tot rimpelvorming. Door herhaalde acitiviteit van de mimetische spieren ter hoogte van het gelaat ontstaan er rimpels. Aanvankelijk zijn deze rimpels enkel zichtbaar op het ogenblik dat we deze spieren gaan aanspannen zoals bij fronsen, lachen, ogen dichtknijpen,… (dynamische rimpels). Door steeds weer opnieuw deze spieren te gebruiken ontstaan er geleidelijk aan ook rimpels, welke niet meer verdwijnen op het ogenblik dat het gelaat zich ontspant (statische rimpels). Door deze spieren, welke verantwoordelijke zijn voor de rimpelvorming, selectief te gaan injecteren met Botuline, worden ze ontspannen en wordt rimpelvorming voorkomen. Bestaande rimpels zullen eveneens gaan vervagen. Indien een diepe rimpel niet volledig vervaagd na behandeling met botuline, kan een aanvullende behandeling door middel van fillers noodzakelijk zijn. Hierdoor gaat u er jonger uitzien en heeft u een ontspannen uitstraling zonder dat het gelaat haar dynamiek verliest. Bovendien worden bepaalde automatismen zoals fronsen afgeleerd door onderdrukking van de spieractiviteit.

De rimpels in het gelaat welke in aanmerking komen voor behandeling zijn voornamelijk de fronsrimpels (voorhoofd), rimpels tussen de wenkbrauwen, kraaienpootjes rond de ogen en rimpels naast de neus (bunny lines). 

Botuline toxine wordt ook gebruikt voor de behandeling van overmatig zweten ter hoogte van de oksels. Door injectie worden de zweetklieren tijdelijk onderdrukt.

Het effect van Botox® treedt op binnen de week na injectie.  De werkingsduur bedraagt een drie à vier tal maanden. Eens u verscheidene sessies heeft gehad, neemt de werkingsduur echter toe tot zes à negen maanden.

Praktisch

  • De injectie gebeurt tijdens de consultatie.
  • Bij het maken van een afspraak dient u specifiek te vermelden dat het om een rimpelbehandeling gaat zodat uw arts hiervoor de nodige tijd kan voorzien.  

 

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.