Ooglidcorrectie

De ogen vormen één van de belangrijkste karakteristieken van een gelaat en zijn vaak bepalend voor onze onderlinge communicatie. Veroudering ter hoogte van het gelaat start vaak ter hoogte van de oogleden. De blik van iemand wordt dan ook vaak geassocieerd met vermoeidheid en veroudering.

Bovenste oogleden (bovenste blepharoplastie)

Veroudering ter hoogte van de bovenste oogleden uit zich voornamelijk onder de vorm van een huidoverschot welke aanleiding geeft tot een ‘vermoeide’ blik en zwaartegevoel ter hoogte van de ogen. Dit huidoverschot rust op het bovenste ooglid of kan zelfs over de bovenste ooglidrand komen. Subjectief ontstaat het gevoel van vermoeide ogen, wordt soms zelfs de blik naar boven toe belemmerd en ontstaat er een afdruk ter hoogte van het bovenste ooglid bij het aanbrengen van een eyeliner. Bovendien ziet het oog er kleiner uit door de overhangende huid. Naast huidoverschot is er soms een vetoverschot welke eveneens dient te worden gecorrigeerd. Gezien het vermoeid aanvoelen van de ogen heeft men vaak de neiging dit te compenseren door te fronsen met het voorhoofd. Dit leidt op haar beurt tot een toename van de rimpels ter hoogte van het voorhoofd. Met behulp van een bovenste ooglidcorrectie kan de heldere en jeugdige blik opnieuw hersteld worden. In sommige gevallen is het ook noodzakelijk om de wenkbrauw te gaan liften om een optimaal effect te bekomen. Deze ingreep kan gebeuren onder lokale verdoving. Gezien het litteken valt ter hoogte van de plooi van het ooglid, is dit nagenoeg onzichtbaar.

Onderste oogleden (onderste blepharoplastie)

Veroudering ter hoogte van de onderste oogleden uit zich voornamelijk onder de vorm van uitpuilen van het vetweefsel door verzwakking van de weefsels met ontstaan van de typische ‘wallen’. Bovendien wordt de onderste rand van de oogkas meer zichtbaar waardoor een vermoeid uitziende blik ontstaat. Vaak is er eveneens nog een huidoverschot aanwezig. Met behulp van een onderste ooglidcorrectie kan het uitpuilende vetweefsel worden gecorrigeerd waardoor de storende wallen verdwijnen. Bovendien wordt het teveel aan huid weggenomen en de onderliggende weefsels verstevigd. Dit gebeurt via een kleine insnede net onder de wimpers zodat dit quasi onzichtbaar is. Op deze manier ontstaat opnieuw een jonger aspect van het onderste ooglid. Deze ingreep kan eveneens onder lokale anesthesie worden uitgevoerd.

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.