Na gewichtsverlies / Body contouring

De laatste jaren is er een toename van het aantal bariatrische (vermagerings) operaties. Dankzij deze ingrepen kan er een aanzienlijk gewichtsverlies bekomen worden welke een positieve invloed heeft op zowel de algemene gezondheidstoestand (suikerziekte, cardiaal risico,…) als op het psychisch welbehagen van de patiënt. Desondanks is men nadien vaak nog zowel fysisch als psychisch ontevreden omtrent het bekomen resultaat, gezien het huidoverschot waarmee men af te rekenen krijgt. Doordat de huid haar elasticiteit heeft verloren, is zij onmogelijk in staat om zich aan de nieuwe situatie (vermagering, verlies vetweefsel) aan te passen. In die gevallen kan ‘body contouring’ een mogelijke oplossing zijn. Met body contouring bedoelt met elke vorm van behandeling waarmee men de contour van het lichaam gaat verbeteren.

Borsten

Na gewichtsverlies ontstaat er vaak een uitzakken van het borstweefsel evenals een verlies van het borstvolume. Met behulp van een borstlifting of mastopexie kan de vorm van de borst worden aangepast zodat deze opnieuw een jeugdig aspect krijgt. Gezien het volumeverlies is het soms noodzakelijk om met behulp van een implantaat een borstvergroting uit te voeren. In sommige gevallen is er echter weinig tot geen afname van het borstweefsel waardoor een borstverkleining is aangewezen.

Armen

Een huidoverschot ter hoogte van de onderzijde van de bovenarmen kan worden verholpen door middel van een armlift. Afhankelijk van de ernst van het huid- en vetoverschot kan met behulp van liposuctie of een armlift de contour verbeterd worden. 

Benen

De contour van de benen wordt voornamelijk ter hoogte van de binnenzijde verstoord na gewichtsverlies. Met behulp van een dijlift kan de contour van de benen hersteld worden.

Buik

Een buikwandcorrectie kan de contour van de buik gaan herstellen. Hierbij worden de buikspieren aangespannen om een optimaal resultaat te bekomen. Vaak is het noodzakelijk na veel gewichtsverlies om een circulaire buikwandcorrectie uit te voeren.

Gelaat

Ook ter hoogte van het gelaat kan na vermagering, een verouderde blik optreden door het uitzakken van de weefsels. Een ooglidcorrectie en facelift kunnen dit gaan verhelpen. Vaak wordt dit gecombineerd met een lipofilling procedure ter hooge van het gelaat.

Liposuctie

Gezien het huidoverschot is in de meeste gevallen een liposuctie niet aangewezen. Met behulp van liposuctie wordt het onderliggende vetweefsel verwijderd en rekent men op de elasticiteit van de huid om zich opnieuw aan te spannen. Gezien er reeds een huidoverschot aanwezig is, zal dit het probleem niet verhelpen.

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.