Lipofilling gelaat

Veroudering ter hoogte van het gelaat uit zich enerzijds onder de vorm van uitzakken van de weefsels en anderzijds door volumeverlies. Dit verlies van volume kan hersteld worden door middel van lipofilling. Vaak wordt dit gecombineerd met een facelift om de weefsels terug op te trekken. Bij de techniek van lipofilling wordt via liposuctie vetweefsel elders van het lichaam weggenomen en na behandeling (centrifugatie of wassen), onmiddellijk terug geïnjecteerd, ditmaal in het gelaat. Ter hoogte van het gelaat wordt lipofilling toegepast om een herstel van het volume te bekomen ter hoogte van jukbeenderen, wangen, lippen en slapen. Bovendien wordt het gebruikt om zichtbare rimpels en groeven zoals tussen mondhoek en neus, rimpels rond de mond en kin, te laten vervagen. Ook bij acné letsels kan lipofilling een belangrijke toepassing hebben. Deze techniek wordt vaak gecombineerd met een behandeling van inspuitingen.

Donkere pigmentatie rondom de ogen

Donkere pigmentering rondom de oogleden is een veel voorkomende aandoening vaak zelfs op jonge leeftijd. Dit probleem was tot voor kort nog zeer moeilijk te behandelen. Er bestaat echter een nieuwe techniek waarbij door middel van injectie van vetweefsel, deze kringen geleidelijk aan vervagen over een periode van een zestal maanden. Dr. Houtmeyers zal u hierover bij een persoonlijk gesprek meer uitleg geven.

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.