Lipofilling Borst

De techniek van lipofilling bestaat erin om via liposuctie vetweefsel weg te nemen en het bekomen vet na behandeling (centrifugatie), onmiddellijk terug in te spuiten op een andere plaats in het lichaam. Deze techniek wordt vaak toegepast ter hoogte van de borsten en dit zowel om esthetische als reconstructieve redenen.

RECONSTRUCTIE

Lipofilling wordt zéér vaak gebruikt na borstreconstructie met eigen weefsel. Een aantal maanden na de eigenlijke borstreconstructie wordt een symmetriserende ingreep gepland. De bedoeling van die ingreep is om een aantal kleine aanpassingen te doen zoals een tepelreconstructie, lifting of verkleining, zodat beide borsten een mooie symmetrie hebben. Lipofilling is hierbij een belangrijke aanvullende techniek om deze symmetrie te bereiken. Indien er een volumeverschil is tussen beide borsten of de contour van de borst en deze dient bijgewerkt te worden, is lipofilling de aangewezen techniek.

Ook bij een borstreconstructie door middel van prothesen heeft lipofilling zeker een plaats. Gezien het borsklierweefsel werd weggenomen, wordt de borstprothese enkel nog bedekt door huid- en/of spierweefsel. Om zichtbare randen van deze prothese te maskeren, kan er met behulp van vetinjectie een betere bedekking bekomen worden zodat de onderliggende prothese minder zichtbaar is. In sommige gevallen kan de prothese zelfs volledig vervangen worden door vetweefsel.

ESTHETISCH

Met behulp van lipofilling kan een volumetoename van de borsten bekomen worden. In sommige gevallen is deze techniek dan ook een waardig alternatief in vergelijking met borstimplantaten. Na onderzoek zal uw arts met u bespreken of u voor deze techniek in aanmerking komt.

Lipofilling wordt eveneens vaak gebruikt in het geval van een borstvergroting door middel van borstprothesen. Hierbij wordt vetinjectie gebruikt als aanvullende procedure om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen.

Ook in geval van asymmetrie tussen beide borsten kan lipofilling een goede techniek zijn.

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.