Fillers

Een filler is een zachte gel welke onderhuids wordt ingespoten om rimpels ter hoogte van het gelaat te verminderen en zelfs te laten verdwijnen. Een filler wordt ook gebruikt om volumeverlies (ten gevolge van veroudering) ter hoogte van het gelaat te corrigeren zoals de jukbeenderen of lippen. Tijdens het verouderingsproces verliest enerzijds onze huid haar elasticiteit en anderzijds treedt er een volumeverlies op van de onderliggende weefsels. Met behulp van fillers op basis van hyaluronzuur kan het verloren gegane volume hersteld worden, evenals de elasticiteit van de huid met vervagen van rimpels. Hyaluronzuur is een product welke op een natuurlijke wijze aanwezig is in ons lichaam en ter hoogte van onze huid, zodat een veilige injectie absoluut gegarandeerd is. Het enige nadeel is dat ons lichaam over een periode van 9-12 maanden het product afbreekt waardoor het effect uitgewerkt is. Er kan nadien een nieuwe injectie gebeuren om hetzelfde effect te bekomen. Er bestaan reeds permanente fillers welke niet worden afgebroken door het lichaam. Gezien het mogelijke risico op nevenwerkingen, verkiest Dr. Houtmeyers deze niet te gebruiken en enkel met het natuurlijke hyaluronzuur te werken.

Een behandeling met fillers is een niet invasieve techniek welke een onmiddellijk verjongend resultaat geeft. Deze fillers worden voornamelijk gebruikt ter correctie van fijne rimpels ter hoogte van de lippen, de plooi tussen mondhoek en neus, en rimpels ter hoogte van het voorhoofd, welke niet verdwijnen na een Botox behandeling. Om het volume te herstellen worden ze gebruikt ter hoogte van de lippen, jukbeenderen, wangen en slapen.

Naast fillers op basis van hyaluronzuur wordt er vaak ook gewerkt met vetinjectie (lipofilling). Uw arts zal samen met u bekijken welke techniek voor u het meest geschikt is.

Een sterk verdovende crème kan worden aangebracht een half uur voor de injectie waardoor de prikjes nagenoeg onvoelbaar zijn. 

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.