Facelift - MACS lift

Veroudering ter hoogte van het aangezicht uit zich onder de vorm van ‘uitzakken’  van de weefsels en volumeverlies (‘descent’ en ‘deflation’) . Door het verouderingsproces verliest de huid haar elasticteit waardoor de weefsels van het gelaat gaan afzakken. Dit komt voornamelijk tot uiting ter hoogte van de kaaklijn (hamsterwangetjes), hals (dubbele kin), jukbeenderen en dieper worden van de plooi tussen neus en mondhoek. Anderzijds leidt het verouderingsproces ook tot een volumeverlies (verlies van vetweefsel) ter hoogte van het gelaat. Dit is vooral merkbaar ter hoogte van de jukbeenderen die hun prominentie verliezen evenals ter hoogte van de onderste oogleden. Met behulp van jeugdfoto’s kan u zelf deze evolutie bij u nagaan. Een verjonging van het aangezicht (facelift) is er dan ook op gericht om enerzijds de uitgezakte weefsels terug op hun plaats te brengen, evenals het verloren gegane volume te herstellen. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de MACS lift of minilift. Dit is een facelift techniek waarbij via een kleine incisie ter hoogte van het oor en de haarlijn de onderliggende weefsels opnieuw worden opgetrokken en het teveel aan huid wordt verwijderd. Gezien deze procedure werkt op de onderliggende weefsels is een langdurig resultaat gegarandeerd. Littekens zijn gezien de beperkte insnede nagenoeg onzichtbaar.

Vaak wordt deze techniek gecombineerd met lipofilling (vetinjectie) van het gelaat teneinde het volumeverlies te herstellen. Via deze techniek wordt een hoeveelheid vetweefsel via liposuctie weggenomen. Na bewerking van het vetweefsel wordt dit ter hoogte van het gelaat ingespoten om het volumeverlies te herstellen.

De gelaatsverjongende ingreep wordt vaak afgewerkt met een ooglidcorrectie, liposuctie van de hals en wenkbrauwlift. 

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.