Buikwandcorrectie

Ten gevolge van zwangerschap, veroudering, zwaarlijvigheid of net gewichtsverlies kan er een huid- en/of vetoverschot ter hoogte van de buik aanwezig zijn. Afhankelijk van de ernst zal uw chirurg samen met u de meest geschikte behandeling bepalen.

Liposuctie

In sommige gevallen is er een gelokaliseerde ophoping van vetweefsel ter hoogte van de buik en/of love handles (flanken) aanwezig. Hierbij kan een liposuctie een bevredigend resultaat geven. Met behulp van liposuctie wordt het teveel aan onderhuids vetweefsel op gelokaliseerde plaatsen weggenomen teneinde een verbetering van de contour te bekomen. Dit is een goede techniek op voorwaarde dat de vetophoping gelokaliseerd is, er geen huidoverschot is en nog een goede elasticiteit van de huid aanwezig is (jongere patiënten). Deze ingreep kan zowel onder lokale als algemene verdoving plaats vinden.

Mini-abdominoplastie

In het geval er een beperkte hoeveelheid huid en vetoverschot is ter hoogte van de onderbuik kan een mini-buikwandcorrectie een goede oplossing zijn. Hierbij is de lengte van het litteken beperkt en steeds verborgen in het ondergoed. Vaak wordt nog een aanvullende liposuctie gedaan om een mooie body contour te evenaren. Deze ingreep kan enkel onder algemene verdoving gebeuren.

Klassieke abdominoplastie met aanspannen buikspieren

Naarmate het teveel aan huid- en vetweefsel dat moet worden weggenomen toeneemt, is het noodzakelijk een uitgebreidere buikwandcorrectie uit te voeren. De rechte buikspieren welke normaal ter hoogte van de middellijn samenkomen, hebben vaak de neiging om uit elkaar te wijken na zwangerschap, veroudering of gewichtsverlies/toename (rectusdiastase). In die gevallen is het noodzakelijk om de buikspieren opnieuw tot tegen elkaar te brengen zodat een strakke buikwand wordt bekomen. Het litteken is iets groter in lengte in vergelijking met de mini-abdominoplastie doch zit opnieuw verborgen in de kledij. Er is eveneens een klein litteken rondom de navel welke weinig zichtbaar is. Dit wordt opnieuw afgewerkt met een grondige liposuctie en kan enkel onder algemene verdoving.

Circulaire abdominoplastie

In het geval het huid- en vetoverschot zich niet alleen beperkt tot de voorzijde van het lichaam (buik) maar zich ook aan de achterzijde bevindt, is het soms noodzakelijk om zowel voor- als achteraan het teveel aan weefsel weg te nemen. Dit is voornamelijk het geval na een vermageringsoperatie waarbij een grote hoeveelheid gewicht werd verloren. Hierbij ontstaat een litteken rondom het lichaam maar opnieuw verborgen in de kledij.

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.