Borstverkleining mannen / Gynaecomastie

Net zoals bij vrouwen ontwikkelt de borstklier van de man zich gedurende de puberteit. Dit kan gepaard gaan met borstopzetting en een pijnlijke harde schijf achter de tepel en tepelhof. Normaal verdwijnt dit binnen de twee jaar na het inzetten van de puberteit. In sommige gevallen is er echter een blijvende borstopzetting, ook wel gynaecomastie genaamd. Naast puberteit zijn, zwaarlijvigheid, massief gewichtsverlies, onderliggende hormonale stoornissen en medicatiegebruik, de belangrijkste oorzaak van borstopzetting bij mannen. Vaak zal dan ook eerst in samenspraak met de endocrinoloog bekeken worden of er een onderliggende oorzaak aanwezig is.

Via een chirurgische ingreep kan de contour van de borstkas worden verbeterd. Indien er slechts een beperkte borstopzetting is, kan een liposuctie van het teveel aan borstweefsel voldoende zijn. Dit is een relatief eenvoudige ingreep zonder zichtbare littekens. Wanneer dit onvoldoende resultaat zou bieden, wordt via een halve maanvormige incisie (onderkant tepelhof, overgang tepelhof – normale huid), het teveel aan borstweefsel weggenomen. Dit litteken is relatief onzichtbaar. Indien er echter ook een huidoverschot is, dient een litteken rondom het volledige tepelhof te worden gemaakt zodat ook het teveel aan huid kan worden weggenomen.

VOOR DE INGREEP

  •  een consultatie bij de endocrinoloog om onderliggende oorzaak uit te sluiten
  •  rookstop

INGREEP

  • een liposuctie gebeurt in dagziekenhuis
  • de overige ingrepen vereisen één overnachting

NA DE INGREEP

  • gedurende 6 weken dient u een steunverband te dragen zowel overdag als ’s nachts  

www.drhoutmeyers.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.